След скучното метеорологично време – топло и сухо, идва едно динамично

...
След скучното метеорологично време – топло и сухо, идва едно динамично
Коментари Харесай

Георги Рачев: Край на скучното топло време – идва застудяване с дъжд

„ След скучното метеорологично време – топло и изсъхнало, идва едно динамично време, което ще продължи до идващия вторник. Ще има дъжд, ще има вятър, а над 1200 метра ще има сняг “, изясни в предаването „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Април ще бъде като Баба Марта, която този път не ни изненада с нищо “, добави той и посочи, че България попада на пътя на циклони, което ще докара до динамичността.

Синоптиците предизвестяват да се подготвим за внезапна смяна на времето

Какво ще е времето?

„ Ще има места, на които може би ще има 50-60 литра на квадратен метър дъжд. От сряда ще застудее. Още довечера в най-западните региони ще стартира да превалява. В събота оптималните температури ще са с 20 градуса надолу по отношение на в този момент и ще бъдат едноцифрени “, изясни той.

„ Утре ще има доста превалявания. В София в събота има доста огромна възможност да вали и да бъде много по-хладно от 14 градуса. В  Рило-Родопският масив ще вали много “, изясни Рачев.

Вижте 15-дневната прогноза на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология

„ Вчера температурата на морската вода във Варна и Ахтопол беше 17 градуса. Говорим за джапанки. Това е доста висока температура на водата за средата на април. В четвъртък по морето ще стартират преваляванията. През уикенда температурата на водата ще бъде по-висока от тази на въздуха “, добави климатологът.

Активният сезон по градозащита е почнал на 10 април

„ Днес във Велико Търново температурите ще доближат 30 градуса. От сряда стартира захлаждането, като в събота температурата ще падне до 13 градуса. В Плевен ще се развият гръмотевични стихии. Възможно е да има слаба демонстрация на градобитна активност “, уточни проф. Рачев.

 Необичайно горещо: Рекордни температури на четири места в България България 2 мин. Необичайно горещо: Рекордни температури на четири места в България  Какво време ни чака до края на април? България 2 мин. Какво време ни чака до края на април?  След рекордните температури: Чакат ли ни градушки? България 2 мин. След рекордните температури: Чакат ли ни градушки?  Необичайно горещо: Рекордни температури на четири места в България България 2 мин. Необичайно горещо: Рекордни температури на четири места в България  Какво време ни чака до края на април? България 2 мин. Какво време ни чака до края на април?  След рекордните температури: Чакат ли ни градушки? България 2 мин. След рекордните температури: Чакат ли ни градушки?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР